Zakąski zimne (Cold starters) | |
---|---|
Tatar wołowy Beef tartare | 39 zł |
Zakąski gorące (Hot starters) | |
---|---|
Wątróbka drobiowa z gruszką Chicken liver with pear | 28 zł |
Carpaccio z polędwicy Carpaccio | 39 zł |
Przekąski do piwa | |
---|---|
Mix przekąsek na dwie osoby Snaks for two | 49 zł |
Oscypki na boczku 5 sztuk Oscypek chees with bacon | 23 zł |
Ser a'la pilzner z frytkami i sosem tatarskim Cheese a'la pilzner served with chips and tatar sauce | 29 zł |
Zupy (Soups) | |
---|---|
Rosół z makaronem Broth with noodles | 14 zł |
Żurek z jajkiem Polish traditional rye soup | 15 zł |
Krem ze szparagów Asparagus cream | 15 zł |
Chłodnik z botwinki Beetroot cooler soup | 15 zł |
Dania główne (Main dishes) | |
---|---|
Schabowy XXL, frytki, jajko sadzone, sałatka colesław XXL pork chop, fries, fried egg, coleslaw salad | 39 zł |
Żeberko miodowe, chleb smażony z czosnkiem Honey ribs, fried bread with garlic | 43 zł |
Kaczka trybowana owocami, ziemniaki gotowane, buraczki tarte Boned duck stuffed with dried fruits, potatoes and grated beetroots | 54 zł |
Stek wołowy w sosie borowikowym, pieprzowym lub gorgonzola, ziemniaki pieczone, sałatka wiosenna Beef staek in boletus, pepper or gorgonzola sauce, served with baked potatoes and spring salad | 81 zł |
Sandacz z ziemniakami pieczonymi i sałatką z szałwiowym dresingiem Roasted zander served with roasted potatoes and sage dresing salad | 45 zł |
Halibut smażony na maśle z ziołami, puree z kalafiora, szparagi | 53 zł |
Szaszłyk z sufitu (porcja dla 2 osób) ziemniaki pieczone, sałatka Shashlik hanged on ceiling (for 2 people) (served with baked popatoes and salad) | 89 zł |
Polędwiczka w ciemnej marynacie, w sosie pieprzowym, kasza gryczana z cebulą, sałatka z pomidora i ogórka | 49 zł |
Golonka pieczona z kością, chleb, musztarda Pork knuckle,bread, mustard | 45 zł |
Pieczony filet z kurczaka, z sosem z sera pleśniowego, ryż, brokuły zapiekane pod beszamelem | 41 zł |
Pappardelle z krewetkami, pomidor koktajlowy, groszek cukrowy, melisa Pasta with prawns, coctail tomato, sugar peas, lemon balm | 45 zł |
Polędwica Chateaubriand (porcja dla 2 osób) ziemniaki pieczone, grillowane warzywa Chateaubriad beef steak (for 2 people) served with baked potatoes and grilled vegetables | 159 zł |
Pierogi (Dumplings) | |
---|---|
Pierogi z mięsem (8 szt) Pierogi with meat filling (8 pieces) | 27 zł |
Pierogi ruskie (8 szt) “Russian” Pierogi with patato-and-cottage cheese filling (8 pieces) | 25 zł |
Dania dla dzieci (Dishes for kids) | |
---|---|
Pierogi owocowe 6 sztuk Dumplingswith friut filling 6 pieces | 19 zł |
Kotlecik drobiowy, frytki, surówka z marchwi Chicken served with chips, carrot salad | 25 zł |
Spaghetti bolognese | 23 zł |
DESERY (DESSERTS) | |
---|---|
Szarlotka z lodami i bitą śmietaną Home-made apple pie with ice cream | 19 zł |
Lody z gorącymi malinami, 3 gałki lodów, bita śmietana, sos Ice cream with hot raspberry sauce | 19 zł |
Dla dzieci 2 gałki lodów, bita śmietana, lentylki, posypka Ice Cream for kids | 15 zł |
Muffin czekoladowy Chocolate muffin | 17 zł |
Fantazja Szefa Chef's fantasy | 23 zł |
Lody Rzemieślnicze własnej produkcji Ice Creams |
|
Lody Mleczne i sorbety gałka Milk ice cream and Sorbet ice cream | 6 zł |
Gęsina na św. Marcina | |
---|---|
Gęś pieczona nadziewana kaszą i grzybami w sosie własnym z sałatką z buraka Roasted goose stuffed with groats and mushrooms served in its own sauce, beetroot salad | 49 zł |
Udko confit w sosie tymiankowym, kluski śląskie, mix sałat z pomarańczą Confit goose led in thyme sauce, silesian noodles, mix salad with orange | 56 zł |
Pierś sous-vide w sosie karmelowo-pomarańczowym, gratine ziemniaczane, sałatka z czerwonej kapusty Goose breast sous-vide in caramel-orange sauce, potatoe gratin, red cabbage salad | 58 zł |