Catering świąteczny

Przystawki
Karp po żydowsku15 zł / 150 g
Karp w galarecie14 zł / 150 g
Sandacz w galarecie17 zł / 100 g
Śledź w śmietanie lub w oleju12 zł / 120 g
Pstrąg wędzony18 zł / 300 g
Karp wędzony16 zł / 200 g
Sałatka z pstrąga wędzonego18 zł / 250 g
Sałatka jarzynowa lub sałatka śledziowa15 zł / 200 g
Tatar z łososia 25 zł / 150 g
Zupy
Zupa rybna z grzankami12 zł / 300 ml
Zupa grzybowa12 zł / 300 ml
Barszcz z uszkami12 zł / 300 ml
Dania główne
Karp panierowany25 zł / 200 g
Łosoś w sosie winno- koperkowym28 zł / 200 g
Polędwica z dorsza panierowana28 zł / 200 g
Pieczony filet z gęsi w sosie piernikowym42 zł / 200 g
Kaczka pieczona trybowana nadziewana owocami90 zł / szt.
Szynka pieczona z sosem własnym35 zł / 200 g
Schab nadziewany śliwkami z sosem własnym35 zł / 200 g
Filet z sandacza soute39 zł / 200 g
Pierogi
Do wyboru: z kapustą i grzybami lub ruskie14 zł / 8 szt.
Dodatki do dań
Kapusta z grochem lub z grzybami 10 zł / 150 g
Ziemniaki gotowana lub pieczone 6 zł / 200 g
Kluski śląskie 8 zł / 150 g
Buraczki tarte 8 zł / 150 g
Surówka z kapusty białej 8 zł / 150 g
Desery
Kompot z suszu15 zł / 1l
Kołacz makowo-serowy10 zł/ 150 g
Strucla jabłkowa15 zł/ 150 g
Swojskie wędliny
Szynka lub schab45 zł / 1 kg
Polędwiczka wieprzowa45 zł / 1 kg
Baleron45 zł / 1 kg
Swojskie pieczenie
Pasztet32 zł / 1 kg
Karczek pieczony40 zł / 1 kg
Boczek rolowany40 zł / 1 kg